Kirándulás a Mura-vidéken

A Határtalanul pályázat keretein belül a 2015/2016. tanévben a 7. osztályosok a szlovéniai Muravidékre látogattak el 2016. május 19-21. között. A kirándulás első napján Lendva városát keresték fel a kirándulók, ahol megnézték a várat és a kápolnát. Majd a Bánffy-Eszterházy kastély következett. Megtekintették Hadik Mihály várkapitány múmiáját, és elmentek a Zala György Emlékmúzeumba. Este elfoglalták szállásukat Hodos községben. A második nap a diákok meglátogatták a hodosi iskolát, ahová eljuttatták a szülők által összegyűjtött adományokat. Hodos után Nagytótlak, majd Dobronak következett, ahol kézművesedtek a kirándulók. A foglalkozáson legtöbben mézeskalácsot készítettek, de voltak, akik megpróbálták a csuhézást is. Este Pártosfalván néptáncos mulatsággal zárták a programot. A harmadik nap Domonkosfa temploma, majd a Bakónaki-tó volt az úticél. Ezután Mártonhelyre látogattak, s végül elindultak hazafelé, Bodajk irányába.

A kiránduláson 30 gyermek (köztük a csókakői hetedikesek) vett részt, akiket négy tanár kísért el: Bócz Éva csókakői tagintézmény-vezető, Kamocsa Eszter csókakői hetedikes osztályfőnök, valamint Sarbu Daniela és Balog Imre bodajki pedagógus kollégák.

A kirándulás jó hangulatban telt, és az időjárás is kegyes volt. Összességében eredményes és szép emlékű kirándulással gazdagodtak a résztvevők.

Palotai Réka, Visi Szilárd

Programfelelősök