Érd-Matrica

2014 óta az iskola felsős diákjai tematikus kirándulásokon vehetnek részt, amelyek segítik az elméleti tudásuk elmélyülését, illetve megismerhetik közvetlen környezetük természeti és kulturális szépségeit.

2016. május 14 – én Érd-Százhalombatta (Matrica) nevezetességeinek felfedezésére indultunk. Az utazáson 20 fő gyermek és két fő kísérő: Szabó Irma Zita és Visi Szilárd vettek részt. Érden elsőként a Földrajzi Múzeum kiállítását néztük meg, amit tanítványaink nagyon élveztek. Sok érdekességgel találkoztak. A múzeum után meghódítottuk az érdi minaretet. Itt a gyerekek felmentek a minaret tetejére, és végignézhettek a városon. Nagy élmény volt. Ráadásul a törökkori építmények egyikét is megismerhették. Utazásunk utolsó állomása a százhalombattai régészeti park volt. Itt a diákok megismerkedhettek egy bronzkori település korhű épületeivel, majd múzeumpedagógiai foglakozás következett. A lányok rézhuzalból készítettek maguknak ékszert (medál, gyűrű, karlánc), a fiúk pedig sövényt fontak. A régészeti parkban ősi módszerrel, búbos kemencében készített lepényt fogyaszthattunk el.

A 2016/2017. tanév első félévében az alábbi helyszínekre tervezünk tematikus kirándulást: Tác/Gorsium, illetve Várpalota-Tés.

Visi Szilárd szervező