Országos földrajzverseny

Szerénység nélkül mondhatom, hogy Bodajk város tanulói nem mindennapi teljesítményt nyújtottak az „Itthon Otthon vagy” országos földrajzversenyen. Két kategóriában jutottak döntőbe diákjaink. A 7. évfolyamosok közül a döntő 12 tanulója közül 5 fő Bodajki diák volt!

A résztvevő hetedikesek a következők:

Pencz Márta, Pencz Imre, Pencz Marcell 7. a osztályos, valamint Pap Eszter és Zsadányi Kitti Anett 7. b osztályos tanulók.

A 8. osztályosok kategóriájában 10 versenyző közül ketten jutottak be Bodajkról:

Skrop Anna és Takács Kata 8. b osztályos tanulók.

Az országos döntőre az egri Eszterházy Károly Főiskola gyakorló iskolájában került sor 2016. május 20-21-én. Az első napon egy írásbeli tesztet töltöttek ki a tanulók, majd másnap kezdődött a szóbeli. Egy előre megadott témáról, a Bükk hegységről készített prezentációt kellett bemutatni úgy, mintha háromnapos osztálykiránduláson fedeznék fel látnivalóit, szépségeit.

Szoros verseny volt, ahol néhány pont döntötte el a végső sorrendet. A hetedikesek közül Pencz Imre országos negyedik, Pencz Marcell országos hatodik, Pap Eszter országos hetedik, Pencz Márta országos nyolcadik, Zsadányi Kitti országos tizenkettedik lett.

A nyolcadikosok közül Skrop Anna országos hetedik, míg Takács Kata országos tizenegyedik lett.

Minden résztvevőnek elismerés jár, mert sok munka, készülés vezetett az országos megmérettetésig. Diákjaink nem vallottak szégyent. Büszkék vagyunk rájuk!!!

Visi Szilárd

földrajztanár

földrajzverseny.átméretezett