Erdei iskola

Az idei tanévben az elmúlt éveket tekintve a felső tagozatosoknak először szervezünk erdei iskolát. Az erdei iskola az ökoiskolai programhoz szervesen kapcsolódik, és a tanulók természetszeretetét, illetve környezeti nevelését szolgálja. Az erdei iskola helyileg Pusztavámon lesz a Vértesi Erdő Zrt. gondozásában lévő Vajda János Erdészeti Erdei Iskolában. 2016. június 20-22. között. A programelemek megpróbálják a legváltozatosabban körbejárni a kitűzött célokat. Lesz mezítlábas tanösvény, gyertyaöntés, íjászat, csapatépítő játékok, bátorságpróba, erdészeti előadások a Vértes környezeti jellemzőiről, és meglátogatjuk a csákberényi Meráni Fülöp Múzeumot, a Panoráma tanösvénnyel.

Az erdei iskolába 28 fő felsős diák jelentkezett, és két fő kísérő tanár (Balog Imre, Visi Szilárd) felügyelik a tanulókat.

Nagyon reméljük, hogy az erdei iskola pozitív élményeket, és felejthetetlen pillanatokat szerez majd a résztvevőknek! Terveink szerint a jövő tanév végén ismét megszervezzük az erdei iskolát várhatóan szintén Pusztavámra.

Visi Szilárd szervező