Határtalanul 2020

Határtalanul kirándulás a Délvidéken

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. segítségével nyertes pályázat következtében iskolánk tanulói ismét részt vehettek a Határtalanul programban. A diákok három országban kirándulhattak: Szerbia, Horvátország és Szlovénia. Az utazás során Szerbiában a bácskai gyöngyszemekre Szabadka és Zombor városára került sor. A második napon Horvátország volt az úticél. Ezen a napon Eszék és Zágráb városa következett. A harmadik napon Fiume mellett Lovran, Tersatto, Abbázia települések kerültek terítékre. A negyedik napon először még a horvát Varazsd, majd Szlovénia volt a program. Szlovéniában Csáktornya városa a Zrínyi család ősi fészke volt az utolsó látnivaló.

A kirándulás nagyon tartalmas és élményekben gazdag volt. A tanulók zavartalan kirándulását 2 fő pedagógus (Kántorné Fridmann Hajnalka, Balog Imre) és 1 fő kísérő szülő biztosította. A kirándulást a Csillagösvény Utazási Iroda segítségével valósítottuk meg.

 

                                                                                                      Visi Szilárd szervező

 

Délvidéki kirándulás

Tanulói beszámoló

 

Nagy izgalommal vártam a Határtalanul kirándulást. A felkészítő órákon sok érdekességet hallottunk Szilárd bácsitól, aki sok jó tanáccsal is ellátott minket az utazással kapcsolatosan. Rengeteg dolgot összepakoltam, és rájöttem, hogy vittem több felesleges dolgot is.

Az indulásra korán reggel fél hatkor került sor. Álmosan, kissé fáradtan, de annál izgatottabban gyülekeztünk az iskola előtt. Sokat buszoztunk, amíg elérkeztünk Szabadkára. Szép város. Majd Zombor következett, ahol az első szállásunk volt. Sajnos nem volt wifi, de ennek ellenére nem unatkoztunk. Második napon Eszék vára tetszett a legjobban. Zágráb a főváros kissé csalódás volt. Itt is szálltunk meg. A panzió jó volt, és volt wifi. A harmadik napon érkeztünk meg a tengerhez. Alig vártam, hogy fürödhessek, mert még sohasem fürödtem tengerben. Most sikerült, és jó volt. Szép volt Fiume, Lovran, Tersatto, és Abbázia is. Az utolsó napon következett Varazsd városa. Varázslatos és érdekes hely. Igazi ékszerdoboz. Végül Szlovéniában Csáktornyára utaztunk. A Zrínyi család nyomába eredtünk. Érdekes kiselőadásokat halhattam az osztálytársaimtól. Csáktornya után újabb hosszú buszozás hazáig. A visszaúton nem volt olyan izgatott hangulat, mert kissé sajnáltuk, hogy véget ért a kirándulás.

Nekem nagyon tetszett a kirándulás, és életre szólóélmény volt a tengerben fürdés. Nagyon örültem, hogy részt vehettem ezen a kiránduláson.